Tuka: Zadovoljan sam, rezultat mi daje veliko samopouzdanje

Fena
Tuka: Zadovoljan sam, rezultat mi daje veliko samopouzdanje
Facebook / Amel Tuka
Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka novi je državni rekorder Bosne i Hercegovine, a nakon obavljenjih priprema u Portugalu, nastupio je danas na dvoranskom mitingu u Padovi, gdje je istrčao 400 metara za 47,67 i osvojio prvo mjesto.

"Trener i ja smo zadovoljni pripremama. Radili smo jako, dva treninga dnevno i sada slijedi opuštanje pred trke uz jedan trening dnevno kako bih se što bolje odmorio i ušao u formu pred evropsko prvenstvo. Zbog toga sam zadovoljan ovim rezultatom na 400 metara, jer sam trčao iz punog treninga", rekao je Tuka.

Dodao je da mu ostvareni rezultat daje veliko samopouzdanje pred trke na 800 metara koje ga sada očekuju. Prva naredna trka, na 800 metara, je u Dusseldorfu.

Selektor Atletske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Elvir Krehmić zadovoljan je Tukinim nastupom.

"Mislim da je ovo odlična uvertira i pokazatelj pred trku u Dusseldorfu na 800 metara. Svakako je najbitnije da je on fit i da se osjeća dobro, a sve ostalo će doći kroz trke", kazao je Krehmić, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije