Tuka: Danas samo uz Božiju pomoć, trčim za svoju dušu i svoju zemlju!

Radiosarajevo.ba
Tuka: Danas samo uz Božiju pomoć, trčim za svoju dušu i svoju zemlju!
/ Foto: Olimpijski komitet BiH
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka nastupit će danas u prvom krugu na Olimpijskim igrama.

Tuka se oglasio putem svoje Facebook stranice.

Osjećam se dobro, naporno sam trenirao za ove Olimpijske igre, odradio sam sve što je trener zahtijevao od mene, sada samo uz Božiju pomoć! Iskreno doza treme postoji ali to je normalno, ali pored toga opušten sam, želim uživati u svojim prvim Olimpijskim igrama, trčim za svoju dušu i svoju zemlju!

Grupa je jaka, bit ce teško proći u sljedeći krug, to i jest najteži put, put do finala. Moram biti jako oprezan sutra u prvoj trci! Hvala svima na podršci koju pružate meni i ostalim sportistima BiH, uživajte u našim nastupima i navijajte. I bez obzira na to koje rezultate postizali, dajte nam podršku jer nam je to od vas najpotrebnije, mi volimo svim srcem svoju Bosnu i Hercegovinu!”, napisao je Tuka.

Podsjećamo, Amel Tuka će danas u 15.10 sati prema srednjoevropskom vremenu trčati kvalifikacije na 800 metara.

Tuka će nastupiti u prvoj od sedam kvalifikacionih grupa, u kojoj je još sedam atletičara - Boris Berian (SAD), Žan Rudolf (Slovenija), Kléberson Davide (Brazil), Ayanleh Souleiman (Džibuti), Antoine Gakeme (Burundi), Musa Hajdari (Kosovo) i Abraham Kipchirchir Rotich (Bahrein).

Foto: Olimpijski komitet BiH - Tuka: Danas samo uz Božiju pomoć, trčim za svoju dušu i svoju zemlju!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije