Tuka, Cerić i Čeprkalo danas nastupaju u Riju

Fena
Tuka, Cerić i Čeprkalo danas nastupaju u Riju
/ Foto: Olimpijski komitet BiH
Najbolji bh. atletičar Amel Tuka danas će nastupiti u kvalifikacijama za polufinale u trčanju na 800 metara, na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Nakon njega, prve nastupe na olimpijskim igrama imat će i džudašica Larisa Cerić, te plivač Mihajlo Čeprkalo.

Tuka će nastupiti u prvoj kvalifikacijskoj grupi u kojoj će nastupiti i Boris Berian (SAD), Žan Rudolf (Slovenija), Kleberson Davide (Brazil), Ayanleh Souleiman (Džibuti), Antoine Cakeme (Burundi), Musa Hajdari (Kosovo) i Kipchichir Abraham Rotich (Bahrein).

Da bi ostvario plasman u polufinale, Tuka će u kvalifikacijskoj grupi morati zauzeti jedno od prva tri mjesta. U polufinale će se također plasirati tri takmičara s najboljim vremenom koji nisu izborili jedno od tri najbolje pozicije u svojim grupama. Tuka će nastupiti danas u 15.10 sati prema srednjoevropskom vremenu.

Višestruka najbolja bh. džudašica Larisa Cerić jedna je od bh. olimpijaca od kojih se se očekuje dobar rezultat. Cerić će u osmini finala olimpijskog džudo turnira u konkurenciji +78 kg danas u 16.00 sati snage odmjeriti s Tunižankom Nihel Cheikh Rouhou, koja je šesta na svjetskoj rang-listi.

U slučaju da prođe prvu prepreku, Cerić će se u 2. kolu najvjerovatnije boriti protiv dvostruke evropske prvakinje - Francuskinje Emilie Andeol, koja se u 1. kolu sastaje s Meksikankom Vanessom Zambotti.

Najmlađi olimpijac BiH, plivač Mihajlo Čeprkalo, od 18.40 sati nastupit će u kvalifikacijama utrke na 1.500 metara slobodnim stilom, koja je na programu 18.10 sati, a 17-godišnji Banjalučanin će plivati u prvoj grupi.

U njegovoj grupi nastupit će Wesley Roberts (Cookovo Otočje), Matt Hutchins (Novi Zeland), Oussama Mellouli (Tunis), Welson Sim (Malezija) i Felipe Tapia (Čile). U finale će se plasirati najboljih osam takmičara iz šest kvalifiakcijskih grupa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije