Trčao sa srebreničkim cvijetom: Amel Tuka prvi na mitingu u Lucernu

Radiosarajevo.ba
Trčao sa srebreničkim cvijetom: Amel Tuka prvi na mitingu u Lucernu
EPA / Amel Tuka
Amel Tuka osvojio je prvo mjesto na tradiocionalnom Međunarodnom atletskom mitingu u švicarskom gradu Lucernu.

On je u jakoj konkurenciji osamstometraša, koju je predvodio Amerikanac Erik Sowinski sa ove sezone boljim rezultatom nego Tuka, po kišovitom vremenu ostvario rezultat 1:46,75 i ponovno slavio na ovom mitingu.

Međunarodni miting u Lucernu rangiran je među 25 najvećih sportskih priredbi u svijetu i na njemu će ove godine nastupiti 200 domaćih i više od 150 stranih atletičara iz više od 40 država svijeta.

Amel Tuka je u utrku ušao sa velikom željom da pobijedi, jer je trebao da brani svoj prošlogodišnji uspjeh, i u prvom krugu je odlično pratio Marokanca Adilmana Briamia. Dok je u drugom krugu Kenijac Job Kinyor pokušao da 300 metara prije cilja nametne svoj tempo trčanja, ali se u posljenjih 150 metara Tuka efektno odbranio njegovog napada, da bi u posljednjih šezdeset metara efektno iza sebe ostavio i favoriziranog Erika Sowinskog.

Na ovom mitingu Amel Tuka je na svom dresu, u znak sjećanja na Srebrenicu i današnji dan, imao i stilizirani "Cvijet - Sjećanje", koji je odmah nakon utrke pokazao fotoreporterima i kamermanima.


Amel Tuka - 1.mjesto 1:46.75s - 800m Luzern (11... by clipsbh

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije