Svijet slavi novog šampiona: Lewis, Terminator... ko je sve čestitao Joshui

Radiosarajevo.ba
Svijet slavi novog šampiona: Lewis, Terminator... ko je sve čestitao Joshui
O pobjedi Britanca Anthony Joshue protiv Ukrajinca Vladimira Klička danas priča cijeli svijet.

Joshua je nokatoum u 11. rundi 'razbio' Klička pred 90.000 gledalaca na stadionu Wembley i tako postao svjetski bokserski prvak u teškoj kategoriji.

Priznanje za srčanu bordu odlučile su mu odati brojne poznate ličnosti širom svijeta koje su mu poslale poruku putem društvenih mreža.

Joshua je u pobjedničkom obraćanju nakon meča 'prozvao' legendarnog Tysona Furyija rekavši: "Fury, gdje si dušo? Volim borbu, znam da je Fury dosta toga govorio i želim dati priliku 90.000 ljudi i želim se boriti.“ A Tyson mu je odgovorio: "Dobar posao i borba. Ti i Kličko ste se borili na život i smrt. Igrao sam i ja s tim momkom, zaplešimo", poručio je Fury. Dakle, izazov je prihvaćen i spremimo se za još jedan "meč stoljeća".

„Žestoka borba! Čestitke obojici na tome što su navijačima pružili nešto o čemu će dugo pričati. Čestitam AJ na pobjedi", napisao je legendarni bokser Lennox Lewis na Twitteru, te je dodao: "Koliko je Kličko pokazao srca u ovoj borbi? Morate to poštovati. Budi ponosan, brate!“

Za čestitku mu nije ostao dužan ni britanski olimpijski prvak u boksu Anthony Fowler koji je poručio da pravi prvaci ustaju sa poda kako bi pobijedili poput Joshue sinoć. Fowler je dodao kako je njegov nastup bio inspirativan i odao mu ogromno poštovanje.

Ni Terminator nije mogao a da ne čestita Britancu.

"Jedna od najuzbudljivijih borbi koje sam ikada vidio. Čestitke Joshui na pobjedi i Kličku na žestokoj borbi. Nadam se da će biti revanša", napisao je slavni Arnold Schwarzneger.

Čestitaju mu čak i brojni sportisti iz drugih branši. Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić jedan je od sportista koji je čestitao Joshui, a bivši fudbaler Michael Owen poručio je kako je "Velika Britanija ostarila 5 godina u toj petoj rundi", dok je zvijezda Formule 1 Lewis Hamilton čestitao i Kličku, ali je svom sunarodnjaku Joshui čestitao što je "titulu donio kući".

Društvenim mrežama se širi i nekoliko fotografija na kojem prvaka Joshuu upoređuju sa Muhammadom Alijem u meču koji je odigran prije nekoliko decenija.

Joshua se u videoporuci zahvalio svima na čestitkama i oduševio brojne fanove mečom u najavi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije