Skromni Joshua ispunjava obećanja: Rekao sam Kličku u kojoj rundi ću pobijediti

Radiosarajevo.ba
Skromni Joshua ispunjava obećanja: Rekao sam Kličku u kojoj rundi ću pobijediti
Screenshot / Anthony Joshua
Anthony Joshua, za kojeg mnogi kažu da je nasljednik najvećih boksera svih vremena, osigurao je ovom olimpijskom sportu instant popularnost, te svi danas pričaju o njegovom nokautu kojim je savladao Vladimira Klička.

I ako vas boks uopće ne zanima, sigurno će vas zanimati neka od priča o bokseru koji je osvojio srca ljudi diljem svijeta, a historijska pobjeda nokautom u 11. rundi prepričavat će se još dugo.

"Gradio sam svoju pobjedu rundu po rundu, znao sam da mu mogu nauditi svojim udarcima, jer smo mi teškaši i jako udaramo. Ali najvažnije je bilo stvoriti priliku za pobjednički udarac. Vladimir je fantastičan borac, ali ja učim iz runde u rundu i time sam stigao do velike prednosti", ističe Joshua nakon meča.

Posljednje runde meča podsjetile su na neke od navjećih bokserskih mečeva ikada, a udarci koje su zadavali i primali ovi sportaši oduševili su sve ljubitelje boksa. No, Joshua je vrlo brzo otkrio Kličku u kojoj rundi će ga pobijediti.

"Ja sam nokauter i ne dolazim boksati nego nauditi protivnicima. Rekao sam mu 'u idućoj rundi ću ti isprašiti stražnjicu'", ističe Britanac, dodavši da je to protivniku rekao pred početak 11 runde.

No, iako mu je ova pobjeda donijela veliku slavu, Joshua je samo istakao da će nakon meča i sjajnog iskustva otići kući, svojoj porodici, pojesti dobru hranu i opustiti se, dok čeka naredni meč i protivnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije