Šestogodišnja Sirijka želi postati svjetska prvakinja u karateu

Anadolija
Šestogodišnja Sirijka želi postati svjetska prvakinja u karateu
Djevojčica Nur Setut iz Alepa, rođena je 2011. u Siriji, a sanja o naslovu svjetske prvakinje u karateu kojem je podučavaju roditelji.

Uprkos skromnim mogućnostima, njeni roditelji je karateu podučavaju još otkako je napravila prve korake.

Nur, koja sada ima 6,5 godina, za AA je rekla kako je s ocem, čim bi stala bombardovanja Alepa, odlazila na trening u razrušenu sportsku dvoranu. Za vrijeme napada, ona bi trenirala s ocem i majkom u kući.

”Želim biti svjetska prvakinja i neko poznat“, rekla je Nur koja želi ostvariti dobre rezultate u budućnosti.

Otac Vasim Setut kaže kako on i njegova supruga nastoje djecu privoliti na sport i da zbog toga redovno rade sa Nur. Dodaje kako Nur trenira u sportskoj dvorani, a supruga s kćerkom trenira u kući. Osim toga, djevojčici pokazuju videozapise na internetu.

”Bili smo primorani da prošle godine u evakuacijama napustimo Alepo. Smjestili smo se u Kefer Karminu, na zapadu Alepa. Ovdje nastavljamo treninge”, rekao je Setut.

Prema njegovim riječima, Nur učestvuje na mnogim dječijim programima i već je poznata u tom mjestu.

”Naše mogućnosti ovdje su ograničene. Nije bilo lako da Nur dođe do ovog nivoa. Tražio sam polovno odijelo za nju, ali nisam mogao ni to naći. U lokalnom skladištu sam naposljetku našao odjeću“, rekao je Setut.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije