Sarajevo Badminton obilježio svoj treći rođendan

Radiosarajevo.ba
Sarajevo Badminton obilježio svoj treći rođendan
Sarajevo Badminton je mjesto bez stresa, bez magle i smoga, bez opterećenja i velikih očekivanja.

Tokom ove tri prekrasne godine, pronašli su svoju slobodu, našli svoj mir...

Amaterski i volonterski

To su dva glavna atributa sekcije "Sarajevo Badminton".
 
Uspjeli su spojiti sjajne ljude, svih profila, svih zanimanja, koji dolaze samo zbog druženja i igre.
 
"Od početka, trudimo se da svi dožive osjećaj kako je sport za njih, bez obzira na to jestu li iskusni sportisti ili apsolutni početnici", piše rekreacija.ba
 
 
Ono najkvalitetnije što su mogli dobiti je moto s kojim su počeli živjeti, a to je: "Svi za jednog jedan za sve".
 
"Postali smo pravo društvo. Prava smo raja. Pravi smo haveri/ce. Putujemo zajedno, bodrimo se, treniramo, igramo, pomažemo se... Vodimo računa o slabijima, poštujemo jače, pazimo starije i dajemo prostora mlađima. Radimo i na razvoju. Planiramo zajedno, zadatke odrađujemo timski. A rezultate imamo. Uspjeli smo napraviti reprezentativni regionalni turnir Sarajevo Open. Organizovali smo državno prvenstvo BiH u badmintonu. Pokrenuli Sarajevsku ligu u badmintonu. Organizovali sudijski seminar i dobili certifikovane sudije. Završili nekoliko trenerskih seminara. Za tri godine, mnogo posla...ali bilo nam je lijepo", navode oni.
 
Kako su obilježili 3. rođendan?
 
"Zajedno. Skromno. Sportski. Preko 50 malih - velikih članova i njihovih roditelja. Organizovali smo sjajno takmičenje za djecu. Podijelili svima medalje i diplome. Nabacili smo svima osmijeh, koji će ih krasiti dugo (osim Mimi, koja je htjela više od bronze, te pokazala pobjednički karakter koji poštujemo)", piše rekreacija.ba
 
Takmičenje roditelja i djece u parovima je opravdalo očekivanja. Djeci mnogo znači prilka da igraju uz svoje idole, uz svoje mame i tate. 
 
„Udruženje-Klub sporta i rekreacije za sve" od osnivanja se bavi i u fokus stavlja na porodicu kao jezgro društva, edukaciju, razvoj i odgoj djeteta od najranije dobi, preko vrtićkog uzrasta, do školovanja.  
 
"Zahvaljujemo se treneru Bekimu na trudu i zalaganju u radu sa djecom. Napredak je vidljiv", ističui z Rekreacije.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije