Prevelik za olimpijsku šampionku: Već prodat BMW X6 koji je poklonio Kremlj

Radiosarajevo.ba
Prevelik za olimpijsku šampionku: Već prodat BMW X6 koji je poklonio Kremlj
/ printscreen
Samo dan nakon što su na pompeznoj svečanosti u Kremlju ruski zvaničnici poklonili ključeve BMW terenaca osvajačima medalja iz Ria jedan automobil je promijenio vlasnika.

Podsjetimo, država je odlučila nagraditi osvajače zlatnih medalja s Olimpijskih igara modelom X6, srebreni ruski olimpijci morali su se zadovoljiti s BMW-om X4, a bronzani s X3.

Već narednog dana jedan automobil ponuđen je u Internet oglasniku. Riječ je o bijelom BMW-u X6 koji je oglašen po cijeni od 4,67 miliona rubalja (oko 127 hiljada maraka) i s opisom:

"Automobil je poklonio predsjednik Rusije Vladimir Putin za dostignuća na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine, odnosno osvajanje zlatne medalje. Automobil BMW X6 je nov, s xDrive pogonom na sva četiri točka i 3,5 litarskim benzinskim motorom (306 KS), luksuzno opremljen", stoji u oglasniku.

Automobil je brzo prodat, a novinari su došli do osobe koja je oglasila prodaju X-šestice. Ispostavilo se da je riječ o posredniku u prodaji koji je otkrio kako je odlučio pomoći olimpijskoj šampionski u sinhronom plivanju.

"Činjenica je da je ova djevojka tek nedavno položila vozački ispit i vrlo rijetko vozi. Kada je sjela za volan, dopao joj se automobil iznutra i izvana, ali je shvatila da nema iskustva s terencem takve veličine. Zahvalna je Kremlju na poklonu, ali je odlučila prodati BMW", objasnio je posrednik u prodaji.

Inače, 10-ak ruskih sportista i sportistkinja osvojilo je olimpijsko zlato u sinhronom plivanju pa se još ne zna ime šampionke koja se riješila skupocjenog automobila.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije