Predstavnici BiH na Svjetskom taekwondo prvenstvu u Koreji

Radiosarajevo.ba
Predstavnici BiH na Svjetskom taekwondo prvenstvu u Koreji
Jedini predstavnici Bosne i Hercegovine na Svjetskom prvenstvu za seniore, takmičar sarajevskog Novog Grada, Armin Gredić i njegov trener Belmir Berberović, su jučer doputovali na odredište.

Svjetsko prvenstvo se ove godine održava u Koreji, u posebno namještenom taekwondo parku koji se nalazi u gradu Muju.

Armin Gredić nastupa u poluteškoj kategoriji, do 87 kg i trenutno je najuspješniji bh. takmičar sa titulom univerzitetskog prvaka Evrope, osvajača zlatne medalje na univerzitetskim evropskim igrama, bivši je prvak balkana i trećeplasirani sa Evropskog prvenstva za klubove.

"Armin je trenutno naš najbolji i najiskusniji seniorski predstavnik, te s pravom brani boje naše države. Njegovi rezultati dovoljno govore u prilog tome i objektivno je za nadati se da se pojavi u borbi za medalju. Naravno, uvijek treba i malo sreće, iako smo zajedno uradili sve što se od nas očekivalo, kako od nastupa na turnirima G klase tako i treninga", kaže trener Berberević.

Prema njegovim riječima Armin je u odličnoj formi, stoga se opravdano nadaju dobrom rezultatu.

"Odlazak na Svjetsko prvenstvo u Koreju omogućila je Svjetska taekwondo federacija svojim sponzorstvom, te Taekwondo Savez BiH i taekwondo klub Novi Grad Sarajevo, ministarstva sporta na kantonalnom i federalnom nivou, općina Novi Grad Sarajevo, te sponzori BHTelecom, Elit Nutrition i Jako, a ovom prilikom se svima i zahvaljujemo“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije