Nakon Amela Tuke BiH dobila novu rekorderku: Sara Lučić preskače sve ljestvice

Radiosarajevo.ba
Nakon Amela Tuke BiH dobila novu rekorderku: Sara Lučić preskače sve ljestvice
Nakon što je Amel Tuka jučer obradovao bosanskohercegovačku javnost obaranjem državnog rekorda u utrci na 400 metara, Bosne i Hercegovina će se se moći, zbog obaranja novog rekorda, s ponosom hvaliti imenom još jedne atletičarke iz BiH.

Naime, skakačica i mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine Sara Lučić jučer je nastupila na prvenstvu Srbije u dvorani, gdje je ostvarila sjajan rezultat u disciplini skok uvis. Iako je nastupila van konkurencije, Lučić je osvojila prvo mjesto u ovoj disciplini, a zahvaljujući skoku tokom kojeg je preskočila ljestvicu postavljenu na visinu od 173 centimetra.

Ovaj rezultat, pored prvog mjesta na prvenstvu Srbije donio joj je još jedno vrijedno priznanje, jer je zahvaljujući tome popravila državni dvoranski rekord mlađih juniorki u skoku uvis.

Prethodna vlasnica ovog rekorda bila je Nikolija Stanivuković, koju je Lučić nadvisila za čitavi pet centimetara.

Osim ovog rekorda Lučić je vlasnica i državnog rekorda u skoku uvis na otvorenom, ponovo u kategoriji mlađih juniorki.

Posebno raduje što je ovo njen prvi ovosezonski nastup, kojim je najavila sjajnu godinu koja je pred njom, te se nadamo da će ovo biti prvi u nizu oborenih rekorda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije