Na tradicionalnom takmičenju strijelaca najbolji Šaban Fatić

Radiosarajevo.ba
Na tradicionalnom takmičenju strijelaca najbolji Šaban Fatić
/ Šaban Fatić iz Sarajeva najprecizniji strijelac tradicionalnog turnira u Trebinju/FOTO: Ismet Bajrović
U organizaciji Streljačkog kluba RVI Trebinje na gradskoj streljani u Trebinju, u nedelju je održan 10 tradicionalni „Hendicap fest – Trebinje 2017“ u gađanju iz serijske zračne puške.

Nastupilo je 10 ekipa sa 40 strijelaca s invaliditetom iz Bijeljine, Sarajeva, Banjaluke, Tuzle, Nevesinja i Trebinja. Najbolji strijelac turnira bio je Sarajlija Šaban Fatić sa 346 krugova. Drugi je Zdravko Crnogorac (Bijeljina), sa 341, a treći Velezar Šurbat (Bijeljina), sa 329 krugova...

U ekipnom plasmanu kao što se i očekivalo prvo mjesto osvojili su strijelci SK RVI Bijeljina sa 993 kruga. Drugo mjesto osvojila je ekipa SIK Tuzla sa 960, a treće mjesto zauzela je ekipa Saveza udruženja za sport i rekreaciju invalida Kantona Sarajevo sa 901 krugom...

Organizacija takmičenja bila je na zavidnom novou. Za sve učesnike domaćini su obezbijedili zajednički ručak i višesatno druženje. Najboljim ekipama i pojedincima uručene su vrijedne nagrade, dar organizatora takmičenja.

U organizaciji Streljačkog saveza Bosne i Hercegovine na gradskom strelištu u Visokom u nedelju, drugog aprila, održat će se ekipno i pojedinačno prvenstvo naše zemlje u streljaštvu zračnim oružjem za seniore i seniorke za 2017. godinu.

Nastupiće rekordan broj strijelaca i ekipa, a na liniju gađanja izaći će više od 80 najboljih strijelca iz Sarajeva, Visokog, Zenice, Tuzle, Trebinja, Gacka, Banjaluke, Teslića. Među najboljima su: Tatjana Đekanović, Emma Škaljo, Segmedina Bjelošević, Nedžad Fazlija, Nedžad Džanković, Emir Memišević, Siniša Petković, Nihad Džindo, Bakir Spahić, Ejla Kalabušić Samir Užičanin, Sabrina Drinjaković i mnogi drugi. 

Kotizacija je 20 KM po takmičaru. Prijave se dostavljaju do 31. marta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije