MOK: Olimpijski kanal kreće od 21. augusta

Anadolija
MOK: Olimpijski kanal kreće od 21. augusta
/ printscreen
Međunarodni olimpijski komitet (IOC) objavio je da će od 21. augusta sa radom krenuti njihova nova revolucionarna medijska destinacija Olimpijski kanal.

Tu će svi zainteresovani moći iskusiti snagu sporta i olimpijskog pokreta tokom cijele godine.

Nova digitalna platforma Olimpijski kanal bit će dostupna širom svijeta putem aplikacije za Android i iOS uređaje i na web stranici Olympicchannel.com od 21. augusta nakon ceremonije zatvaranja Ljetnih olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

Osim toga sportisti i fanovi iz cijelog svijeta moći će Olimpijski kanal pratiti i preko društvenih mreža, kao što su Facebook, Instagram, Twitter i YouTube.

"Pokretanje Olimpijskog kanala 21. augusta je početak novog uzbudljivog putovanja za povezivanje publike širom svijeta sa olimpijskim pokretom tokom cijele godine. Fanovi će moći da prate sport, sportiste i priče sa Olimpijskih igara. Olimpijski kanal će nas sve inspirisati i doprijeti do novih generacija sportista i navijača", kazao je Thomas Bach, predsjednik IOC-a za zvaničnu internet stranicu svjetske kuće olimpizma.

Sa ciljem pružanja novih metoda da se uključe mladi ljudi, navijači i nova publika u olimpijski pokret, Olimpijski kanal će biti besplatna platforma koja će prikazivati sopstvenu produkciju, uživo prenositi sportske događaje, vijesti i druge sadržaje vezane za sport i sportiste tokom cijele godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije