Mlade sarajevske gimnastičarke maestralnim nastupom stigle do dvije zlatne medalje

Fena
Mlade sarajevske gimnastičarke maestralnim nastupom stigle do dvije zlatne medalje
Sjajan uspjeh postigle su mlade gimnastičarke sarajevske Bosne, osvojivši dvije zlatne medalje na tradicionalnom Međunarodnom božićnom turniru u hrvatskom gradu Samoboru.

Najsjajnijim medaljama okitile su se članice kadetske ekipe u višeboju, te Sajra Čuljević koja je, osim ove medalje, uspjela izboriti ovu medalju u pojedinačnoj konkurenciji za kadetkinje. 

Osim Sajre u kadetskoj ekipi nastupile su još i Emina Ćirković, Atika Holjan, Renea Karlović i Rua Melek Kadribašić, a njih pet zajedno uspjele su iza sebe ostaviti čak jedanaest ekipa koje su na ovo takmičenje stigle iz nekoliko gradova Hrvatske, Slovenije i Makedonije.

Na takmičenju je nastupila i ekipa Bosne u kategoriji mlađih kadetkinja, u sastavu Ajna Jamaković, Aiša Voloder, Lejla Hurem, Šad Haya Kadribašić i Sara Tataragić, osvojivši četvrto mjesto u višeboju u svom prvom nastupu na  međunarodnoj sceni u konkurenciji devet ekipa.

Pojedinačno, gimnastičarka Bosne Sajra Čuljević u kategoriji kadetkinja osvojila je zlatnu medalju i ponovila prošlogodišnji rezultat, ostavivši iza sebe više od 70  takmičarki.

Odlične rezultate još su ostvarile su i Rua Kadribašić, osvojivši peto mjesto, Emina Ćirković - šesto, Renea Karlović - deveto, te Atika Holjan - 19. mjesto.

U kategoriji juniorki Merjem Čuljević osvojila je peto mjesto od ukupno trideset i šest takmičarki.

Trener GK Bosna Mersad Čuljević kazao je kako je izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima, ali i cijelom ovogodišnjom takmičarskom sezonom, pogotovo imajući u vidu u kakvim uvjetima njegove gimnastičarke treniraju.

Na turniru je učestvovalo više od 200 takmičarki iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije