Novi uspjeh bh. atletičara: Mesud Pezer stigao do finala u bacanju kugle

Anadolija
Novi uspjeh bh. atletičara: Mesud Pezer stigao do finala u bacanju kugle
Bosanskohercegovački atletičari ovog vikenda nastupaju na Europskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, a da bi se na ovom prvenstvu mogli okiti mnoštvom medalja najavio je mladi bh. reprezentativac Mesud Pezer.

Pezer je jutros sjajnim nastupom uspio ući u finale Europskog dvoranskog prvenstva u bacanju kugle, plasiravši se tako među najboljih osam bacača kugle na Starom kontinentu.

Zahvaljujući hicu iz posljednje, treće serije, koji je iznosio 20.13 metara, Pezer će se večeras od 19.20 sati takmičiti za jedno od odličja u ovoj disciplini.

Iako nije ispunio normu za finale koja je iznosila 20,50 metara, Pezer je uspio proći kvalifikacije po rezultatu osvojivši sedmo mjesto. Osim Pezera u finalu će se iz regiona naći još Hrvat Stipe Žunić sa hicem 20,52 metara.

Domaće navijače razočarao je Asmir Kolačinac, koji je imao samo jedan uspješan hitac i dužine 19,96 metara što je bilo dovoljno tek za 11. mjesto.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije