Mali zenički plivač bez ruku osvojio zlatnu medalju u Hrvatskoj

Radiosarajevo.ba
Mali zenički plivač bez ruku osvojio zlatnu medalju u Hrvatskoj
Šestogodišnji Ismail iz Zenice, dječak koji je rođen bez ruku, osvojio je zlatnu medalju u plivanju na 9. regionalnom prvenstvu u plivanju za invalidne osobe u Hrvatskoj.

Plivački klub Spid dugo će pamtiti ovo takmičenje u Zagrebu, jer su se u BiH vratili sa šest zlatnih i dvije srebrene medalje.

"Pobijedio sam!", uzviknuo je Ismail nakon što je otplivao, a ponosni trener Amel Kapo je tu radost podijelio na svom Facebook profilu. "Nije što ih volim i što su moji, ali su najbolji. Zagreb, šest zlatnih i dvije srebrene medalje. Bravo, bravo, bravo", napisao je.

Podsjećamo, priču o šestogodišnjem Ismailu iz Zenice smo objavili i na našem portalu, ali i o Amelu Kapi, plivačkom treneru koji je oformio klub za djecu s poteškoćama. Pod njegovim okriljem, desetine mališana su uživale u plivanju i pripremale se za takmičenje.

Maleni Ismail čak dva puta sedmično iz Zenica dolazi na Olimpijski bazen na Otoci kako bi trenirao, i do sada je osvojio pažnju medija širom regije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije