Maid Redžić postavio državni juniorski rekord u skoku uvis

Fena
Maid Redžić postavio državni juniorski rekord u skoku uvis
Mladi bosanskohercegovački atletičar Maid Redžić na dvoranskim mitinzima u Beogradu i Novom Sadu osvojio je prva mjesta u skoku uvis i na oba takmičenja postavio državni rekord u kategoriji mlađih juniora.

Na subotnjem mitingu u Beogradu član Atletskog kluba Zenica preskočio je ljestvicu postavljenu na 190 cm, dok je u nedjelju u Novom Sadu popravio rekord za još pet cm, što mu je bilo dovoljno i za drugu zlatnu medalju.

I ostali članovi AK Zenica ostvarili su dobre rezultate i oborili klupske rekorde.

Hana Džumhur nastupila je u skoku uvis u Beogradu. Preskočila je visinu od 130 cm, što joj je novi lični rekord, ali i novi rekord kluba u kategoriji pionirki, a na istom takmičenju Irina Kapković u skoku udalj je rezultatom 3,92 m osvojila 11. mjesto u konkurenciji 56 takmičarki.

Klupski juniorski rekord u troskoku u Novom Sadu popravio je Sedin Hećo. Skočio je 13,92 metra i osvojio prvo mjesto, dok je Samir Hodžić u Novom Sadu u skoku uvis osvojio drugo mjesto s preskočenih 195 cm.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije