Joshua veliki favorit u meču desetljeća: Kličko opet pada?

Radiosarajevo.ba
Joshua veliki favorit u meču desetljeća: Kličko opet pada?
Vladimir Kličko, 41 godina, 68 mečeva, 64 pobjede, 53 nokauta. Anthony Joshua, 27 godina, 18 mečeva, 18 pobjeda, 18 nokauta.

Dva boksera, dva olimpijska pobjednika, ali i dvije potpuno različite priče. Jedan je blizu svome bokserskom kraju, a drugi je na samom početku koji bi mogao doživjeti svoj vrhunac subotnjim sudarom na Wembleyu.

I dok većina i dalje vjeruje da se Vladimir može vratiti nakon poraza od Furyja, sve svjetske kladionice predviđaju pobjedu puno mlađeg Britanca. 

Obojica su visoki 198 cm, no ono što je bila velika prednost sjajnog Ukrajinca u većini njegovih mečeva, ovoga puta ide na stranu Joshue. Raspon ruku Vladimira Klička je 206 cm, dok je Joshuin dva centimetra duži, a znamo kakve je probleme Kličko imao s Furyjem čiji je raspon ruku čudesnih 216 cm.

I kada sve to pogledamo ne iznenađuje procjena kladionica nekoliko dana prije meča. Joshua je veliki favorit za pobjedu i odbranu svog IBF naslova.

Koeficijent na njegovu pobjedu je 1,45, dok je na Vladimira 2,90.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije