FOTO: Najljepše dvorane u Bosni i Hercegovini

Radiosarajevo.ba
FOTO: Najljepše dvorane u Bosni i Hercegovini
/ Arena Zenica

Bosna i Hercegovina ima izuzetno siromašnu sportsku infrastrukturu. Ipak i u Bosni i Hercegovini postoje dvorane na koje možemo biti ponosni. To se prije svega odnosi na dvorane u Laktašima, Zenici, Sarajevu, Palama, Širokom Brijegu... Koje su to najbolje i najljepše dvorane u Bosni i Hercegovini, pogledajte u fotogaleriji. 

Više o najljepšim dvoranama u Bosni i Hercegovini:

Gradska Arena u Zenici otvorena je 2009. godine, a nalazi se u ŠRC Kamberovića polje. Izgradnja ove dvorane koštala je 36 miliona KM. Kapacitet dvorane je 6.145 gledalaca. 

Dvorana koja je otvorena 2010. godine, Sportska dvorana Laktaši, dom je Igokee iz Aleksandrovca. Kapacitet ove dvorane je preko 3.000 gledalaca, a cijena njene izgradnje bila je 15 miliona KM. 

Sportska dvorana Pecara u Širokom Brijegu kapaciteta je 4.500 gledatelja, a u njoj svoje domaće utakmice igra košarkaški klub Široki Brijeg. Bez ikakve sumnje uz zeničku Arenu, jedna je od najljepših sportskih dvorana u Bosni i Hercegovini. 

Olimpijska dvorana Zetra najpoznatija je dvorana u Bosni i Hercegovini. U njoj su održana natjecanja u umjetničkom klizanju, hokeju na ledu, ali i ceremonija zatvaranja igara 19. februara 1984. godine. Kapacitet dvorane je 12.000 sjedećih mjesta, a renovirana je 1999. godine, nakon što je tokom rata potpuno devastirana. 

Sportska dvorana Peki na Palama otvorena je 2012. godine. U izgradnju ove dvorane uloženo je više od 11 miliona KM. Kapacitet dvorane na Palama je 3.500 gledalaca. 

Još jedna nova dvorana u Bosni i Hercegovini uskoro će otvoriti svoja vrata. Riječ je o dvorani na Grbavici, čiji se otvaranje očekuje do kraja godine, a kapacitet ove dvorane je 3.000 gledalaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije