Dvije zlatne medalje i jedna bronzana za bh. džudiste na Europa kupu

Fena
Dvije zlatne medalje i jedna bronzana za bh. džudiste na Europa kupu
Završen je 12. po redu Europa kup za seniore/ke u Sarajevu na kojem su sudjelovale 24. zemlje i 280 vrhunskih europskih takmičara.

Zastupnici Europske judo unije tehničku organizaciju ove velike sportske manifestacije proglasili su vrlo uspješnom što je još jedno veliko priznanje tehničkom organizatoru i Judo savezu BiH.

Judo reprezentacija BiH i pored hendikepa koji je prouzrokovan neučestvovanjem naših najboljih takmičara Larise Cerić i Haruna Sadikovića (zbog povrede), ipak je ostvarila odličan rezultat za što su se pobrinuli mladi reprezentativci Aleksandra Samardžić (-78kg) i Petar Zadro (-66kg) koji su osvojili prvo mjesto, odnosno zlatne medalje te Rajko Mirkovic (+100kg) koji je osvojio bronzanu medalju.

Potvrda da je Europa kup u Sarajevu europsko top natjecanje pokazuje i činjenica da je ove godine na njemu nastupio i aktualni Olimpijski pobjednik iz Rija Khalmurzaev Khasan (-81kg) kao i svjetski prvak (2013. godine) Francuz Pietri Loic (-90kg) te mnogi drugi europski i svjetski vrhunski sportaši.

Ovo je samo još jedna potvrda da Judo savez BiH s pravom nosi epitet najtrofejnijeg Olimpijskog sporta kao i jednog od najorganiziranijih saveza u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije