Dražen Mladenović šesti na svjetskom takmičenju u dizanju tegova

S. Š. J.
Dražen Mladenović šesti na svjetskom takmičenju u dizanju tegova
/ Dražen Mladenović šesti na svjetskom takmičenju u dizanju tegova
Dražen Mladenović iz Sarajeva učestvovao je na Svjetskom prvenstvu u dizanju tegova, u kategoriji benchpress i osvojio šesto mjesto!

Takmičenje GPC World Championship održano je u Knjaževcu u Srbiji, a učestvovali su samo oni koji su ispunili svjetske norme.

Učestvovalo je 500 takmičara iz 40 zemalja poput Rusije, Bugarske, Izraela, Argentine, Amerike, Poljske... 

"Ja sam nastupao 21. septembra u disciplini Raw bench press do 90 kilograma (24-40 godina starosti). Bio sam najmlađi i prvi put se borio u toj starosnoj grupi. Grupa je bila jako opširna i zaista mi je bila velika čast boriti se s takvim silama svijeta", kazao je za Radiosarajevo.ba mladi Dražen.

Dodaje kako je u njegovoj kategoriji bio mladić iz Mađarske koji je digao nevjerovatnih 240 kilograma, postavši pobjednik takmičenja.

"Ja sam prezadovoljan, svojim rezultatom sam ispunio ono što sam zacrtao. U grupi su bili i Rusi, Bugari, Makedonci, Poljaci... a na kraju sam se ipak izborio za to visoko šesto mjesto. Zaista se mnogo ulaže u takmičare koji su nastupali i stoga smo imali tako dobre rezultate. Moram priznati da dosta ulažem u sebe, bez pomoći sponzora, a ovo je mnogo zahtjevan i skup sport, tako da ovaj rezultat ima posebnu težinu", poručuje uspješni Mladenović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije