Delalić: Preko Egipta lakše do finala turnira u sjedećoj odbojci

Fena
Delalić: Preko Egipta lakše do finala turnira u sjedećoj odbojci
Foto: Arhiv / Ilustracija
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u polufinale paraolipijskog turnira u Rio de Janeiru, nakon što je u prvoj fazi takmičenja osvojila drugo mjesto u B-grupi.

U meču za plasman u finale protivnik bh. tima bit će selekcija Egipta, koja je osvojila prvo mjesto u A-grupi. Drugi polufinalni par čine selekcije domaćina BrazilaIrana.

Odbojkaši BiH su u tri odigrana susreta u grupnoj fazi zabilježili dvije pobjede, nad Ukrajinom i Kinom sa po 3:0, dok su istim rezultatom poraženi od Irana.

Kapiten reprezentacije BiH Sabahudin Delalić ističe da su očekivali Egipćane u polufinalu i da je to lakši put da dođu do finala.

"Nismo željeli izgubiti od Irana 3:0, u svakom slučaju smo htjeli odigrati jednu dobru utakmicu, ali nismo precizirali da moramo da pobjedimo, jer smo znali stanje u A-grupi. Znali smo da je Egipat prvi u grupi i da s našim drugim mjestom idemo na njih, jer su Egipćani sigurno lakša opcija, nego da igramo protiv domaćina Brazila. Protiv Egipta imamo psihološku prednost jer imamo daleko više pobjeda u međusobnim susretima. Nadam se da ćemo ostvariti zacrtani cilj, a to je plasmna u finale", kazao je Delalić. 

Prvi polufinali susret BiH - Egipat iga se sutra u 23.30 sati, dok će Brazil i Iran igrati dva sata kasnije.  

Finale je na programu u nedjelju u 17 sati. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije