Đekanović: Olimpijada je veliko iskustvo, bit će bolje u Tokiju

Fena
Đekanović: Olimpijada je veliko iskustvo, bit će bolje u Tokiju
Članovi Olimpijskog komiteta BiH i bosanskohercegovačka streljačica Tatjana Đekanović doputovali su u Sarajevo iz brazilskog Rio de Janeira, gdje su najbolji sportisti BiH nastupili na Ljetnim olimpijskim igrama.

Streljačica Tatjana Đekanović, koja je u Riju nastupila u gađanju zračnom puškom s deset metara, vjeruje da će iskustva s olimpijade značajno doprinijeti njenom sportskom razvoju, te da će njen talent tek doći do izražaja na olimpijadi u Tokiju za četiri godine.

"Na Olimpijadi nam je bilo veoma lijepo. Bilo je to veliko iskustvo za sve nas. Ovo iskustvo promijenilo je dosta toga u mom životu. Ja sam mlada sportašica i nadam se da će na idućoj olimpijadi biti još bolje. Mislim da trebate biti ponosni na nas", izjavila je Đekanović.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić smatra da bh. javnost mora biti zadovoljna rezultatima naših sportista s obzirom na uvjete u kojima oni treniraju.

"S obzirom na uvjete u kojima se razvija sport u Bosni i Hercegovini, mi moramo biti zadovoljni ovim rezultatima. Na olimpijadi smo imali 11 sportista koji su pokušali ostvariti najbolje rezultate. Nažalost, Amel Tuka nije uspio, ali sigurni smo da će nas u narednim trkama obradovati svojim rezultatima", rekao je Kvesić.

Ostatak olimpijske delegacije BiH u Sarajevo će doputovati u večernjim satima. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije