Cerić i Muhović najuspješniji sportisti KS u 2016. godini

Fena
Cerić i Muhović najuspješniji sportisti KS u 2016. godini
Džudistkinja Larisa Cerić i karatist Meris Muhović proglašeni su najuspješnijim sportistima Kantona Sarajevo u 2016. godinu.

U izboru koji je organizirao Sportki savez Kantona Sarajevo za najuspješniju žensku ekipu proglašen je Stonoteniski klub Spin 2012, a mušku ekipu STK Aladža-A.

Najuspješniji treneri su Arijana Jaha i Denis Muhović.

Mladi bokser Adem Fetahović, igrač bilijara Sanjin Pehlivanović te atletičar Kemal Mešić, dobili su priznanje za ostvaren vrhunski rezultat u protekloj godini. Specijalno priznanje za ostvaren historijski rezultat u 2016. godini dodijeljeno je kick-bokseru Mirzi Pramenkoviću.

Eldar Lokmić dobitnik je plakete za izuzetan doprinos u razvoju i pružanju rehabilitaciono-medicinskog tretmana sportistima i sportskim radnicima Bosne i Hercegovine, Kemal Hošo za životno dijelo (za izuzetne rezultate i doprinos sportu u BiH), Denijal Pirić - plaketa sportska legenda Bosne i Hercegovine, Bibija Kerla - plaketa sportska legende BiH, Nikola Bilić za izuzetan doprinos u razvoju sportskog novinarstva BiH, Karate klub ''Bosna'' za upješno sportsko djelovanje u proteklih pedeset godina i Senad Turković za izuzetan doprinos u razvoju sportskih institucija, sporta osoba s onesposobljenjem i sportskog stvaralaštva u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije