Bišćanka Ajla Mahmutović: Talentovana, mlada i s titulom najbolje

Radiosarajevo.ba
Bišćanka Ajla Mahmutović: Talentovana, mlada i s titulom najbolje
U sali Kulturnog centra u Bihaću održana je manifestacija izbora sportaša Bihaća za 2016.godinu.

U prisustvu velikog broja sportskih radnika Bihaća, pehar za sportaša Bihaća u 2016.godini, Šuhret Fazlić,gradonačelnik Bihaća, uručio je Ajli Mahmutović,članici Karate kluba Bihać. Ajla je laskavu titulu sportaša Bihaća ponijela osvojivši prvo mjesto na Svjetskom kupu u Umagu u kategoriji -50kg borbe, a ujedno je i višestruka prvakinja Bosne i Hercegovine.

Pored titule sportaša godine , Ajla je ponijela titulu najbolje seniorke, dok je titulu najboljeg seniora ponio Nijaz Ljubijankić, član KBS”ZINO” za osvojeno 3.mjesto na Svjetskom kupu u Insbrucku R. Austrija u kategoriji kick light -63 kg, ujedno je višestruki prvak BiH.

“ I ova sportska godina bila je uspješna za naše sportiste o čemu i svjedoče rezultati i nagrade koje su dobili sportisti večeras. Čestitam svim dobitnicima nagrada i svima nama želim puno sportskih uspjeha u 2017.godini. Hvala i roditeljima koji su odricanjima doprinijeli uspjesima naših sportista.

Kakva je situacija u društvu i gradu ostvareni su odlični rezultati i što se tiče gradske uprave i Gradskog vijeća Bihaća , u narednom period udariti ćemo neke nove temelje razvoja sporta kako bi se raspoznale prave vrijednosti i kako bi smo kvalitetno ulagali u sportsku infrastrukturu. Sport više neće biti poligon za političare i političke poene, već će biti oblast u kojoj ćemo uložiti društveni novac s ciljem razvoja sporta u našem gradu “-kazao je gradonačelnik Fazlić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije