Bh. sportisti ponovo maestralni: Srušena još dva državna rekorda

Radiosarajevo.ba
Bh. sportisti ponovo maestralni: Srušena još dva državna rekorda
Facebook / GKVS Sarajevo
Od početka 2017. godine sportisti iz Bosne i Hercegovine, posebno atletičari, uspjeli su srušiti brojne rekorde. Sve je počelo nakon što je krajem januara Amel Tuka srušio državni rekord u utrci na 800 metara, a uskoro su uslijedili i novi rekordi.

Rušili su ih redom Nermin Štitkovac, Alisa Bečić, Mediha Salkić, Arman Ćuro, Sara Lučić, te Aleksandra Roljić, a ovog vikenda srušena su još dva rekorda BiH, ovog puta u plivanju.

Naime, dvije članice Gradskog kluba vodenih sportova Sarajeo Lamija Medošević i Nejla Karić uspjele su postati nove apsolutne državne rekorderke u dvije discipline. Na takmičenju Grand Prix, koje je organizovao Hrvatski plivački savez u Rijeci "Victoria - Primorje", u konkurenciji među 543 plivača i plivačice iz cijelog svijeta, one su uspjele stići do sjajnih rezultata, koje su ih dovele u vrh plivačkog sporta u našoj državi.

Lamija Medošević je u disciplini 100 m slobodno uspjela preplivati bazen za 58.92 sekundi, osvojivši sedmo mjesto u svojoj kategoriji. Iako nije stigla do medalje na ovom takmičenju uspjela se okititi odličjem državne rekorderke.

Isto to je pošlo za rukom i njenoj klupskoj kolegici Nejli Karić, koja je po drugi put postavila rekord u disciplini 800 m slobodno, ovog puta u kategoriji velikih bazena. Nejla je za 9:08.52 uspjela preplivati svoju dionicu, postavivši novi rekord BiH, saopćili su iz GKVS Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije