Banjalučki polumaraton bit će održan 14. maja

Anadolija
Banjalučki polumaraton bit će održan 14. maja
Treći banjalučki polumaraton bit će održan 14. maja, a danas je ozvaničen početak ovogodišnje polumaratonske kampanje pod nazivom "Ne traži izgovor, počni da trčiš".

U Gradskoj upravi održana je prva sjednica organizacijskog odbora banjalučkog polumaratona, pod predsjedavanjem gradonačelnika Igora Radojičića.

Goran Ćorić, direktor marketing tima banjalučkog polumaratona, istaknuo je da od danas ako neko ko nikad nije trčao počne da se priprema, može istrčati banjalučki polumaraton.

On je pozvao Radojičića da i on izabere svoju trku i uručio mu prvi broj na šta se gradonačelnik našalio da je moto kampanje osmišljen po njemu.

"Lijepa priča u kontekstu svega onog što želimo u našem gradu. Kao što govorimo o Banjoj Luci koja se regionalno pozicionira, koja želi biti u mnogim oblastima rame uz rame s Beogradom ili Ljubljanom, onda je to i polumaraton. I u toj priči pratimo ove dvije prijestonice i želimo da naš polumaraton dostigne taj nivo", rekao je Radojičić.

On je naveo da je pored rekonstrukcije staza na Banj brdu, izgradnje novih igrališta, sportske dvorane i parkovskih površina, priča o polumaratonu sasvim prirodna.

"Prošle godine je više od 5.000 učesnika bilo u tome. Nadamo se da će ove godine biti bar toliko ako ne i više", kazao je Radojičić i dodao da se nada da će biti dobri domaćini i da će sve biti dobro organizirano.

Vladimir Selec, direktor trke, rekao je da je organizatorima glavni cilj da potaknu ljude da se bave sportom i rekreacijom.

"Do sada imamo 800 prijavljenih, od čega je 300 Banjalučana to je duplo više nego prošle godine u ovo vreme. Dolazi nam opet mnogo stranaca, do današnjeg dana iz preko 20 zemalja, doći će nam opet i elitni trkači", rekao je Selec.

Osim dosadašnjih trka, polumaratona, Fun runa, štafetnog polumaratona, ove godine bit će organizirana i trka da djecu predškolskog uzrasta "bambini run", odnosno minimaraton.

"Vrijeme je da počnete da trčite - da se pripremate za banjalučki polumaraton", poručio je Selec.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije