Aleksandra Samardžić osvojila zlato na Europskom univerzitetskom prvenstvu

Radiosarajevo.ba
Aleksandra Samardžić osvojila zlato na Europskom univerzitetskom prvenstvu
Reprezentativka Bosne i Hercegovine u judou Aleksandra Samardžić osvojila je zlatnu medalju na Europskom univerzitetskom prvenstvu u portugalskoj Coimbri.

Na upravo završenom Europskom univerzitetskom prvenstvu u portugalskoj Coimbri, Aleksandra Samardžić je još jednom potvrdila svoju vrhunsku klasu, osvajanjem zlatne medalje u kategoriji do 70 kilograma.

Ovo je treća sedmica zaredom da su naši najbolji judisti donijeli zlatne medalje u Bosnu i Hercegovinu.

Toni Miletić i upravo Aleksandra Samardžić su nedavno donijeli zlata s jednog od najjačih europskih juniorskih kupova iz mađarskog Paksa, a Larisa Cerić je osvojila zlato na Europa kupu održanom u Minsku.

Medalja Aleksandre Samardžić je peta zlatna medalje za predstavnike Bosne i Hercegovine na Europskim univerzitetskim prvenstvima u judou, a prije nje su medalje osvajali Ibro Miladin i Mitar Mrdić 2011. godine, Larisa Cerić 2013. godine i Harun Sadiković 2016. godine.

Skupa sa Aleksandrom, prvenstvu u Coimbri su prisustvovali i selektor Bosne i Hercegovine Branislav Crnogorac te generalni sekretar Judo saveza BiH Arijana Jaha. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije