Ajla Mahmutović najbolja sportistkinja USK-a za 2016. godinu

Fena
Ajla Mahmutović najbolja sportistkinja USK-a za 2016. godinu
AA / Ajla Mahmutović
Tradicionalna manifestacija Izbor najboljih sportista i sportskih ekipa održana je u Bihaću, a najboljim sportskim ekipama proglašene su ekipe ŽRK Bihać, Rukometni klub Krajina Cazin i Šahovski klub Bihać.

Karatistkinja Ajla Mahmutović, koja je osvojila prvo mjesto na Svjetskom kupu u Umagu proglašena je za sportistu Unsko-sanskog kantona za 2016. godinu.

Najuspješniji trener je Nijaz Muslić iz Karate kluba Bihać. Titulu sportskog radnika godine ponio je predsjednik Judo kluba Una Fikret Bečić, te predsjednik Atletskog saveza USK Velimir Zahirović.

Za nauspješniju kadetkinju proglašena je Sara Mahmutović, KK Krajina-Šotokan Cazin, a najuspješniji kadet je Semir Midžić iz Karate kluba Bihać. 

Najuspješniji juniori su Anamarija Franjić iz Judo kluba Una Bihać i Tarik Cazinkić iz Karate kluba Bihać. U kategoriji seniora najuspješniji su Ajla Mahmutović, Karate klub Bihać i Edin Vučelj iz KBS Tigar.

U kategoriji sportista-osoba s invaliditetom najuspješnijim su proglašeni Rasim Topalović iz Bužima i Vahida Bešlagić iz Ključa, dok su najuspješnijim ekipama proglašene Malonogometna ekipa SSRI Cazin i Pikado sekcija Ključ.

Specijalno priznanje Sportskog saveza USK dobio je Nenad Stambolija za medijsku promociju sportista, a posthumno su priznanja dodijeljena Juri Bašiću, NK Jedinstvo i Midhatu Čelebiću, KIK Una Sana Bihać.

Dodijeljena su i posebna priznanja za ostvarene rezultate, državne prvake, članove reprezentacija i za školski sport.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije