Zmajevi se danas okupljaju u Zenici: Počinju pripreme za "bitku" protiv Gibraltara

Radiosarajevo.ba
Zmajevi se danas okupljaju u Zenici: Počinju pripreme za "bitku" protiv Gibraltara
/ FSBiH
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Trening kampu u Zenici, gdje će se pripremati za susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, koje se održava u Rusiji 2018, protiv Gibraltara i prijateljsku utakmicu s Albanijom.

Selektor Mehmed Baždarević za ovo okupljanje pozvao je 24 fudbalera:

golmani - Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić;
odbrana - Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović;
vezni red - Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Rade Krunić;
napad - Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro i Milan Đurić.

Selektor Baždarević dodatno je pozvao fudbalere Sarajeva i Željezničara, Harisa Duljevića i Miroslava Stevanovića za te dvije utakmice.

Baždarević je na nedavno odžanoj konferenciji istakao da bh. tim ima problema zbog povrijeđenih i suspendiranih, te igrača koji nisu u formi jer ne igraju u svojim klubovima. Rekao je da je Gibraltar nova reprezentacija, koja nije napravila značajne rezultate, te da je gledao njihove utakmice i ima informacije o načinu kako igraju. 

"Moramo biti izuzetno profesionalni, nastojati da igramo što bolje. Želimo obaviti posao na najbolji mogući način i uzeti ta tri boda", kazao je Baždarević.

Kada je u pitanju meč s Albanijom, dodao je da će probati neke druge sisteme igre, koji će možda u budućnosti biti od koristi. Najbolji fudbaleri  BiH do susreta s Gibraltarom u Zenici će obaviti sedam treninga, a prvi je zakazan danas od 17.30 sati. 

U kvalifikacionoj grupi H za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, BiH na tabeli zauzima treće mjesto sa sedam bodova, iza vodeće Belgije sa 12 i Grčke sa deset bodova.

Kvalifikacijska utakmica s Gibraltarom igra se 25. marta u Zenici, a prijateljska protiv Albanije tri dana poslije u Elbasanu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije