Zmajevi s igračem manje pokazali da se mogu mjeriti sa najvećima

Radiosarajevo.ba
Zmajevi s igračem manje pokazali da se mogu mjeriti sa najvećima
Fudbalska reprezentacija BiH poražena je od Španije rezultatom 1:3 u prijateljskoj utakmici igranoj na AFG Areni u švicarskom St. Gallenu.

Selektor Baždarević u ovom meču nije mogao računati na povrijeđene Ermina Bičakčića, Senada Lulića i Vedada Ibiševića, dok je Del Bosque, njegov kolega na drugoj strani, Zmajevima suprostavio sastav bez igrača Barcelone, Seville, Real Madrida i Atletlco Madrida.

Španija je prvu priliku napravila u prvoj minuti, ali je Asmir Begović spasio gol nakon udarca Aduriza sa svega nekoliko metara.

Formalni domaćini na današnjoj utakmici su u vodstvo došli preko Nolita u 11. minuti koji je loptu poslao u mrežu sjajnim udarcem nakon loše reakcije bh. igrača u 16-ercu. Samo sedam minuta kasnije, Nolito je postigao fantastičan gol za 2:0 lobom Begovića.

BiH se vratila u igru golom Emira Spahića glavom nakon kornera u 29. minuti.

Igru u prvom poluvremenu su napustili kapiten Edin Džeko zbog povrede i Emir Spahić, koji je dobio crveni karton zbog udaranja igrača Španije.

Milan Đurić, koji je zamijenio Džeku, imao je u 50. minuti veliku priliku. Izašao je sam pred golmana Španije koji se odlično postavlja i zaustavlja loptu.

Ulazak Harisa Duljevića unio je dodatnu živost u igru bh. selekcije. Lopta koju je uputio Đuriću je završila na stativi španskog gola.

U 70. minuti Duljević je imao još jednu odličnu priliku, ali je šut s 18 metara završio u korneru.

Pedro je potvrdio pobjedu Španije u sudijskoj nadoknadi golom za konačnih 3:1.

Reprezentacija BiH će nakon ove utakmice putovati u Japan, gdje će u polufinalu Kirin kupa igrati protiv Danske 3. juna. Utakmice za plasman, susret za treće mjesto i finale turnira, bit će odigrane 7. juna na stadionu Suita City u Osaki.

 

Stadion: AFG Arena, St. Gallen. Sudija: Stephan Klossner (Švicarska). Strijelci: 0:1 Nolito 11., 0:2 Nolito 18., 1:2 Spahić 29., 1:3 Pedro 94. Žuti kartoni. Vranješ (BiH). Crveni karton: Spahić 45. min. (BiH).

Bosna i Hercegovina: Begović, Vranješ (od 90. Memišević), Spahić, Zukanović, Hadžić (od 67. Medunjanin), Bešić, Kolašinac, Pjanić, Višća (od 46. Hajrović), Hodžić (od 57. Duljević), Džeko (od 21. Đurić / od 78. Grahovac).

Španija: Asenjo, Bellerin, San Jose (od 81. Fornals), Bartra, Azpilicueta, Fabregas (od 60. D. Llorente), Marco Asensio (od 60.Williams), Silva (od 46. Suarez), Nolito (od 60. Oyarzabal), Aduriz (od 46. Pedro).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije