Zmaj velikog srca: Salihović pomaže djevojku koja je ostala bez roditelja

Radiosarajevo.ba
Zmaj velikog srca: Salihović pomaže djevojku koja je ostala bez roditelja
Sudbina 22-godišnje Valeriye iz Berlina, koja je ostala bez roditelja tokom stravičnog napada na božićnom marketu u glavnom gradu Njemačke, rastužila je milione ljudi, koji su vrlo brzo poželjeli da na neki način pomognu ovoj djevojci.

Poznati časopis Bild nekoliko puta je objavio je priču djevojke koja je već gotovo mjesec dana prepuštena sama sebi i koja se polako navikava na život bez oba roditelja, nakon čega joj je pomoć počela pristizati sa svih strana.

Potresna priča djevojke koja između tuge i života pokušava da nađe balans, dok se osjeća napuštenom od države dirnula je mnoge, a među njima i bosanskohercegovačkog nogometnog reprezentativca Sejada Salihovića, koji je odlučio da pomogne ovoj djevojci.

Valeriyjina priča me je zaista mnogo motivirala i morao sam odmah potražiti način kako da joj doniram neku pomoć. A i inače volim da pomažem ljudima ukoliko se nađem u situaciji da im mogu pomagati“, kazao je Salihović, bivši igrač Herthe i Hoffenheima u izjavi za Bild.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije