Zenica očekuje navijače, ulice u žuto-plavim bojama

Radiosarajevo.ba
Zenica očekuje navijače, ulice u žuto-plavim bojama
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na stadionu Bilino polje u petom kolu kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine igrati u Rusiji odmjeriti snage s reprezentacijom Gibraltara.

Utakmica počinje u 18 sati i atmosfera u Zenici se već polako zagrijava. Na ulicama su od jutros prodavači sportskih rekvizita. Neki do najvatrenijih navijača već se polako okupljaju oko Zmajevog gnijezda.

ibraltar je na dnu tabele u grupi H. U dosadašnja četiri kola ova reprezentacija upisala je isto toliko poraza, postigli su dva, a primili 17 golova. Golove su uspjeli postići reprezentacijama Grčke i Kipra, a najviše su primili na domaćem terenu od reprezentacije Belgije (6).

Za igrače koji nisu imali veliku minutažu u svojim klubovima popularni Meša rekao je da su svi igrači dobro radili. Za selekciju Gibraltara selektor bh. reprezentacije smatra da su se spremali za bh. tim.

"Gibraltar je radio, sigurno su vidjeli naše utakmice i spremali su se. Važno je da naša ekipa radi svoj posao na najbolji način, ali zaista moramo biti ozbiljni, odgovorni i čvrsti. Mislim da smo mi bolja reprezentacija, unatoč velikom respektu kojeg imamo", rekao je Baždarević te rekao kako cijene Gibraltar, ali da svi moraju da igraju kao da se radi o najboljem protivniku.

Selektor je istakao i kako će s posebnim zanimanjem pratiti drugi duel iz naše grupe u kojem će snage odmjeriti reprezentacije Belgije i Grčke.

"Od utakmice između Belgije i Grčke očekujem pobjedu domaćina i da mi dođemo u poziciju da ostane sve u našim rukama", istakao je selektor naše reprezentacije.

Na gol protiv Gibraltara će Asmir Begović, golman londonskih Plavaca. Begović ističe kako je izuzetno važno da on i saigrači uđu ozbiljno u utakmicu s Gibraltarom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije