Željo i Sarajevo imaju lagan posao, u Mostaru jutros navijački sukobi

Fena
Željo i Sarajevo imaju lagan posao, u Mostaru jutros navijački sukobi
YouTube / Red Army
Šest utakmica osmine finala Kupa BiH bit će odigrano danas, dok su Orašje i Travnik jučer remizirali rezultatom 1:1.

Najzanimljiviji današnji duel će biti odigran na stadionu Tušanj u Tuzli gdje će Sloboda igrati protiv Širokog Brijega. Tuzlaci ovaj susret žele dobiti s obzirom na to da će rezultat iz prvog meča značajno utjecati na revanš u Širokom Brijegu i konačan ishod.

Zanimljivo će biti i na stadionu Pod Bijelim brijegom u Mostaru gdje se sastaju gradski rivali Zrinjski i Velež. Aktuelni prvak BiH i lider na ovosezonskoj tabeli Zrinjski veliki je favorit, ali Velež, koji nastupa u Prvoj ligi Federacije BiH, sigurno se neće lako predati.

Sarajevo na Koševu dočekuje Kozaru iz Gradiške, a pomoćni trener Sarajeva Zijad Švrakić rekao je na jučerašnjoj konferenciji za medije da će utakmica biti teška zbog lošeg terena i protivnika koji ima mlad tim  i koji će sigurno doći da se pokuša dokazati.

„Kozara je mlad tim koji se želi dokazivati, ali s druge strane mi imamo velike ambicije u Kupu. Sigurno ćemo izvesti izmijenjen sastav da odmorimo neke igrače, ali ne očekujem da će biti lako“, rekao je Švrakić.

Željezničar će na Grbavici igrati protiv Goražda, a trener Plavih Slavko Petrović također će na teren poslati kombinirani sastav da bi odmorio neke od standardnih igrača.

Rudar iz Kaknja će odmjeriti snage s Radnikom iz Bijeljine, a Mladost iz Doboj Kaknja dočekuje ekipu Slavije iz Lukavice.

Svi susreti se igraju s početkom u 15.00 sati, osim utakmice u Mostaru koja je zakazana za 16.00, te na Grbavici koja počinje u 19.00 sati.

Utakmica Bosna Sema – Radnički će biti odigrana sutra u 15.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije