Slavko Petrović novi trener Željezničara

Radiosarajevo.ba
Slavko Petrović novi trener Željezničara
Fudbalski klub Željezničar jučer je odlučio razriješiti dužnosti dosadašnjeg trenera, Miloša Kostića, a Plavi već danas imaju novog trenera.

U ekipi s Grbavice nisu željeli gubiti vrijeme, a za novog šefa stručnog štaba izabran je Slavko Petrović. Trener koji je do sada vodio ekipu Radnika iz Bijeljine dogovorio je uvjete s ekipom iz Zvorničke 27.

U toku sutrašnjeg dana očekuje se i službena potvrda ove informacije. Petrović je s Radnikom napravio velike stvari u posljednjih godinu i pol. Sa ekipom iz Bijeljine je osvojio i Kup Bosne i Hercegovine prošle sezone.

Trenersku karijeru je počeo 1992.godine i najveći dio vremena radio je upravo u Njemačkoj. Prvo je trenirao niželigaše Alemanniu Groß-Rohrheim i Amicitia Viernheim. Potom je radio u 1. Bundesligi, ekipi Karlsruhera kao pomoćnik, a zatim je vodio Darmstadta, Carl Zeiss Jene, Fortune Dusseldorf, Waldhof Mannheima te mađarski Zalaegerszegi TE. Nakon toga dolazi u Srbiju gdje je vodio Borac Čačak u dva navrata, te ekipu beogradskog Rada. Nakon toga, 2014.godine preuzeo je Radnik iz Bijeljine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije