Derbi bez golova: Mreže mirovale na Grbavici

Radiosarajevo.ba
Derbi bez golova: Mreže mirovale na Grbavici
Fudbalski klub Željezničar dočekao je u subotu na stadionu Grbavica u četvrtom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine Fudbalski klub Sarajevo. Susret je završen rezultatom 0:0.

Prvu priliku na susretu imali su gosti. Duljević je odlično prošao po desnoj strani, pronašao Ahmetovića, ali njegov udarac zaustavlja Kjosevski. U osmoj minuti susreta šutira Lendrić s vrha šesnaesterca, ali Pavlović zaustavlja udarac bez većih problema.

U 12. minuti Miroslav Stevanović odlično prolazi po desnoj strani, pronalazi Lendrića, ali napadač Plavih šutira pravo u dobro postavljenog Pavlovića. Već u narednom napadu opet je u prilici Lendrića, a ovaj put njegov udarac blokira Novaković.

U 14. minuti susreta Mehmed Janjoš je bio prinuđen da napravi izmjenu. Rustemović nije mogao nastaviti susret, a zamijenio ga je Ivetić. U 30. minuti odlična prilika za Željezničar. Stevanović je uspio centrirati iz gotovo nemoguće situacije, ali udarac Crnova glavom odlazi pored gola Pavlovića.

Već u narednom napadu gosti prijete iz kontre. Duljević je centrirao, a odbrana Plavih u posljednji trenutak otklanja opasnost ispred Crnkića. U 33. minuti šutira Duljević nakon odličnog prodora, ali Kjosevski je siguran.

U 42. minuti odlična prilika za Sarajevo. Šutirao je Duljević, Kjosevski kratko odbio do Hebibovića koji je promašio nemoguće. U 45. minuti fudbaleri Sarajeva tražili su jedanaesterac nakon što je srušen Haris Duljević, ali se Šehović nije oglasio.

U 48. minuti prilika za domaće, ali Bogičević loše đutira nakon kornera. Četiri minute kasnije Duljević je bio u odličnom prodoru, ali je Stanić u posljednji trenutak otklonio opasnost i izbacio loptu ispred Hebibovića.

Željezničar je imao veliku priliku u 59. minuti susreta. Zeba je centrirao, Miroslav Stevanović šutirao, a Bojan Pavlović fantastično intervenisao. U 67. minuti glavom šutira Kerla, ali ni štoper Željezničara nije precizan. U 77. minuti Kerla je igrao rukom i dobio drugi žuti karton, pa je Željezničar ostao sa deset igrača.

Sarić je odlično šutirao u 78. minuti nakon slobodnog udarca, ali je Kjosevski siguran. U 83. minuti nova prilika za Hebibovića, ali napadač Sarajeva šutira preko gola Kjosevskog. Ostalo je do kraja susreta 0:0. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije