Kasnim golom Markovića Željezničar došao do tri boda protiv Čelika

Radiosarajevo.ba
Kasnim golom Markovića Željezničar došao do tri boda protiv Čelika
Fudbalski klub Željezničar danas je na stadionu Grbavica u 18. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekao zenički Čelik. Slavio je domaćin rezultatom 1:0.

Utakmica na stadionu Grbavica počela je minutom šutnje u čast tragično stradalih navijača Chapecoensea. Nakon dvije vezane pobjede, Željezničar je sa velikim optimizmom dočekao duel sa Čelikom u okviru 18. kola Premijer lige BiH, s obzirom na činjenicu da zenički tim u ovom trenutku nema igrački kadar koji bi se trebao moći suprotstaviti snažnijim klubovima u ligi, a pritisnuti su i brojnim nefudbalskim problemima.

Željezničar je pred dosta dobro popunjenom Grbavicom jako agresivno otvorio susret i bio je dosta bolji protivnik od Čelika od starta utakmice, no već se na početku vidjelo da će Čelik igrati solidnu defanzivu i da Plavi neće doći do lakog trijumfa kako se možda prije utakmice očekivalo.

Već u prvih desetak minuta, Čelik je faulovima u relativno bezopasnim zonama počeo zaustavljati napade Željezničara, a rezultujući centaršutevi pred gol Branislava Ružića nisu iskusnom golmanu Zeničana stvarali previše problema.

Prvu ozbiljniju šansu Željezničar je stvorio u 19. minuti, kada je poslije kornera izbačena lopta došla do izvođača Samira Bekrića, a ovaj iz ponovljenog centaršuta pronašao Darka Markovića pred golom Čelika, no Markovićev udarac glavom je otišao pored gola.

Čelik je potom vezao dvije solidne šanse, a obje je promašio Pezer. Prvo je šutirao poslije kornera pored gola, a potom je nakon lijepe akcije po lijevoj strani i ubačaja Smrike iz jako izgledne pozicije šutirao još jednom van okvira gola.

Željezničar je potom preuzeo terensku inicijativu, a pomogao im je i crveni karton Semira Pezera, koji je dobio svoj drugi žuti karton već u 32. minuti. Prvo je 'požutio' poslije faula nad Memijom, a potom zbog faula nad Bekrićem.

Plavi su imali ogroman posjed do kraja poluvremena, ali dobro postavljeni odbrambeni blokovi Čelika tjerali su ih na centaršuteve u sredinu i prekide, iz kojih je tim Slavka Petrovića bio relativno bezopasan. S druge strane, Čelik je do kraja prvog poluvremena promašio još jednu dobru priliku, kada je poslije kontranapada Almir Pliska snažno šutirao sa dvadesetak metara, ali je njegov udarac odbranio dobro postavljeni Kjosevski.

Poluvrijeme je tako okončano bez pogodaka, a Željezničar je ofanzivno otvorio i drugi dio susreta. U 55. minuti susreta nakon centaršuta Stevanovića neprecizan je bio Lendrić. Marković je pokušao u 58. minuti susreta, a njegov udarac brani Ružić. Već u narednom napadu nova prilika za Plave, a ovaj put neprecizan je Bogičević.

Bekrić je zamalo prevario Ružića u 68. minuti susreta, ali je golman Zeničana siguran. Nakon asistencije Stevanovića odličan pokušaj imao je Bogičević u 72. minuti susreta, ali lopta odlazi preko prečke gola Čelika. Željezničar je u 80. minuti imao odlilnu priliku iz slobodonog udarca, ali je udarac Lendrića zaustavio golman zeničke ekipe. Nova šansa za Plave već u narednom napadu, ali opet nema gola.

Željezničar do gola dolazi u 81. minuti susreta, a mrežu Čelika nakon gužve u šesnaestercu zatresao je Darko Marković. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, ostalo je 1:0 za Fudbalski klub Željezničar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije