Zbog prijetnji nakon finala Kupa: Dva igrača FK Sarajevo pod zaštitom

Radiosarajevo.ba
Zbog prijetnji nakon finala Kupa: Dva igrača FK Sarajevo pod zaštitom
Edin Rustemović i Nermin Crnkić, nogometaši FK Sarajevo, nakon neuspjelog pohoda u finalu Kupa BiH, nalaze se pod zaštitom kluba, zbog prijetnji koje su im upućene od još uvijek nepoznatih osoba.

Naime, ovoj dvojici nogometaša, nakon susreta u Širokom Brijegu upućene su izuzetno ružne prijetnje, potvrdio je za zvaničnu klupsku stranicu Valentin Ilievski, predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

“Nepoznata grupa pojedinaca je čak Rustemoviću otišla na kućna vrata, gađali su prozor, dozivali su ga, a u stanu je bila njegova porodica, sama, preplašena, kojoj su prijetili. Takvo ponašanje je za svaku osudu! To prelazi granice razumnog ljudskog ponašanja i klub će uraditi sve da zaštiti svoje igrače od takvog ponašanja. Nerminu Crnkiću stižu poruke, gdje mu se prijeti životom. Pričamo o momku, koji je drugi strijelac ekipe i koji je klubu donio mnogo radosti u ovoj sezoni. Kakvu poruku mi šaljemo na ovaj način? Kako uopće poslije ovoga Sarajevo da dovede igrača u svoje redove, trenere ili omladince", kazao je Ilievski ovom prilikom, pojašnjavajući kako je neuspjeh u finalu, nakon izvođenja jedanaesteraca stvar sportske sreće ili nesreće, te da to nije razlog za ovakve neshvatljive i nemile scene.

Kazao je i kako će klub učiniti sve kako bi zaštitio svoje igrače, u skladu sa zakonskim okvirima, te kako mu je izuzetno žao igrača koji su pretrpjeli loša iskustva.

"Čitava ekipa zajedno sa stručnim štabom izuzetno je pogođena takvim dešavanjima, jer je zaista riječ o ozbiljnim stvarima. Ekipi i stručnom štabu pružamo u potpunosti podršku u ovom teškom trenutku. Rustemović i Crnkić su od sinoć pod zaštitom kluba i izvjesno je da će dobiti slobodne dane, jer su emotivno potreseni. Duboko se nadam da se ista neće ponoviti, jer naša je želja da Sarajevo bude klub koji će okupljati porodice i stvariti jednu izuzetno lijepu sportsku priču", istaknuo je Ilievski.

Podsjećamo, FK Sarajevo je u dvomeču finala Kupa BiH, nakon izvođenja jedanaesteraca poražen od Širokog Brijega. Hercegovačka ekipa na ovaj način uspjela je doći do titule iako nisu odigrali najsjajniju sezonu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije