Zavirite u budući dom Fudbalskog kluba Sarajevo

Radiosarajevo.ba
Zavirite u budući dom Fudbalskog kluba Sarajevo
U posljednjim danima mnogo se govori o budućem domu Fudbalskog kluba Sarajevo.

Olimpijski stadion "Asim Ferhatović-Hase" je već nekoliko decenija dom ovom sarajevskom klubu, ali čini se da će uskoro u Sarajevu izgraditi se i novi stadion za Bordo tim.

“Prije nekoliko dana u posjeti su nam bili predstavnici dvije kineske kompanije koji su izrazili veliku zainteresiranost kroz ulaganje u projekt izgradnje novog sportskog kompleksa oko stadiona Asim Ferhatović Hase koji bi poprimio savremeni izgled”, kazao je Resić na sastanku u ponedjeljak, 10. aprila.

Prema njegovim riječima, predstavnici FK Sarajevo su JASNO iskazali zainteresiranost da grade vlastiti stadion koji bi bio kapaciteta do 15.000 mjesta, odnosno jednu savremenu “Bordo arenu” na novoj lokaciji.

Zavirite u budući dom Fudbalskog kluba Sarajevo! Projekt "Bordo arene" potpisuje arhitektonski ADS Studio, odnosno, arhitekta  Faruk Kapidžić, koji je dio konceptualnog rješenja podijelio i na zvaničnoj Facebook stranici ovog studija.

Bordo_arena_FKSarajevo_Faruk_Kapidzic_FB2.jpg - Zavirite u budući dom Fudbalskog kluba Sarajevo
Bordo_arena_FKSarajevo_Faruk_Kapidzic_FB1.jpg - Zavirite u budući dom Fudbalskog kluba Sarajevo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije