Vječiti derbi: Navijačima Bordo tima ulaznice samo uz ličnu kartu

Radiosarajevo.ba
Vječiti derbi: Navijačima Bordo tima ulaznice samo uz ličnu kartu
FK Željezničar obavještava navijače Kluba i cijelu bh. javnost da su u toku tehničke i organizacione pripreme za derbi susret sa FK Sarajevo.

Obavještenje prenosimo u cjelosti:

"Organizacija utakmice sa FK Sloboda je pokazala da je na Stadionu Grbavica, uz rekordnu posjetu te dolazak gostujućih navijača, moguće organizovati utakmicu na vrhunskom nivou i bez incidenata. Uvažavajući iskustva iz proteklih godina, FK Željezničar je ranije počeo pripreme za organizaciju predstojećeg sarajevskog derbija.

U toku prošle sedmice zajedno sa predstavnicima FK Sarajevo održan je sastanak u prostorijama PU Novo Sarajevo MUP-a KS. Novi sastanak imali smo danas na Stadionu Grbavica poslije kojeg je MUP postavio određene uslove koji se moraju ispuniti kako bi se utakmica mogla odigrati uz prisustvo navijača oba kluba.

Utvrđeno je da izgradnja južne longitudinale predstavlja veliki sigurnosni problem na koji akteri derbija ne mogu uticati. Postoji mogućnost da do subote lokalitet ispred sjeverne tribine bude asfaltiran, u suprotnom to bi mogao biti razlog za uvođenje dodatnih sigurnosnih mjera.

Osim toga, postoji još niz aktivnosti koje FK Željezničar treba realizirati:

  • Postavljanje zaštitne mreže i ograde ispred istočne tribine. (FK Željezničar smatra da takve mjere nisu neophodne obzirom da je istočna tribina porodična te da navijači posjeduju svijest o tome da bilo koji incident šteti njihovom voljenom klubu. Ipak, FK Željezničar će ispoštovati odluku MUP-a KS)
  • Postavljanje dodatne zaštitne mreže i ograde na sjevernoj tribini
  • Asfaltiranje površine iza istočne tribine te tamponiranje i asfaltiranje prolaza između istočne i južne tribine
  • Demontaža stolica na dijelu sjeverne tribine gdje će biti smješteni navijači FK Sarajevo
  • Istočna tribina će biti otvorena za navijače znatno prije početka utakmice i navijači će biti obavezni doći ranije na istočnu tribinu. Pristup istočnoj tribini će biti onemogućen u toku i nakon dolaska gostujućih navijača
  • Navijači FK Sarajevo će biti smješteni na sjevernoj tribini Sadiona Grbavica između dvije tampon zone. Na istočnoj tribini to će biti cijeli sektor sa slovom G, dok će na sjevernoj tribini tampon zonu činiti sektori sa slovima E i LJ.
  • FK Željezničar će FK Sarajevo dostaviti maksimalni broj od 1090 ulaznica za odobreni sektor sa gostujućim navijačima. Te ulaznice će se prodavati navijačima FK Sarajevo, uz prikaz lične karte i evidentiranje imena i prezimena u Fan Shop-u FK Sarajevo. Evidencija prodatih karata biće dostavljena MUP-u KS.
  • Prodaja ulaznica neće biti moguća na dan utakmice te će se karte prodavati u četvrtak i petak
  • Prema preporuci MUP-a KS, ulaznice za ostale tribine će moći kupiti samo navijači FK Željezničar u Fan Shopu kluba uz pokaz članske karte
  • Ulaznice za navijače Sarajeva imat će poseban dizajn i razlikovaće se od ostalih ulaznica koje će biti u prodaji za sjevernu tribinu jer se ranije dešavalo da navijači Sarajeva kupuju karte za ostatak sjeverne tribine, a onda ulaze u prostor ograđen za gostujuće navijače stvarajući veliku gužvu na tom dijelu tribine.

Iako se radi o zahtjevima koje je zaista teško ispuniti u tehničkom i finansijskom smislu, FK Željezničar će učiniti sve da udovolji sugestijama MUP-a KS, kako bi sarajevski derbi protekao u sportskom nadmetanju i bez incidenata.

Cijene ulaznica za derbi:

Navijači FK Željezničar (sa članskom kartom FK Željezničar) – Jug 5KM, Sjever 10 KM, Istok 10 KM, Zapad A 20 KM, Zapad Galerija 25 KM

Navijači FK Sarajevo (sa ličnom kartom) – Sjever 10 KM

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije