Varnice na terenu pred kraj susreta: Vječiti derbi izmamio svu borbenost igrača

Radiosarajevo.ba
Varnice na terenu pred kraj susreta: Vječiti derbi izmamio svu borbenost igrača
Vječiti derbi izazvao je veliku pažnju javnosti u BiH i glavnom gradu naše države, a već na startu utakmice opravdan je epitet najboljeg nogometnog susreta na tlu BiH.

Željezničar je nešto bolje otvorio ovu utakmicu, te je izvršen veliki pritisak na odbrambenu liniju Sarajeva, koje se prvih 20-ak minuta borilo sa odbranom svog gola. Nekoliko puta su zaprijetili nogometaši domaćeg tima, a naravno Lendrić je uvijek bio tu kao najveća opasnost.

U drugom poluvremenu oba tima su zaigrala mnogo otvorenije, što je donijelo i mnogo sukoba igrača na terenu, ali mnogo mirnije nego smo to navikli gledati u ranijim derbijima.

Ipak, igrači su pred kraj utakmice, u kojoj nije bilo golova, odlučili da malo zakuhaju atmosferu i pokažu svoju požrtvovanost, tako da smo na terenu gledali mala koškanja. Sve je počelo u 77. minuti, kada je isključen Kerla, zbog drugog žutog kartona, da bi zatim nakon starta Ivetića nad Zakarićem došlo do velike gužve na terenu.

Nasreću, sve je završeno dobro za oba tima, te je bez mnogo pompe koškanje završeno podjelom kartona na obje strane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije