Vinko Marinović i mladi Zmajevi brojali do šest: Lihtenštajn deklasiran u Zenici

Radiosarajevo.ba
Vinko Marinović i mladi Zmajevi brojali do šest: Lihtenštajn deklasiran u Zenici
AA / Ilustracija
Mlada fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je u Trening centru u Zenici pobjedom protiv reprezentacije Lihtenštajna rezultatom 6:0 otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Tako je Vinko Marinović na klupi Mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine debitovao trijumfom i pobjedom otvorio kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U našoj grupi pored Lihtenštajna nalaze se i reprezentacije Velsa, Portugala, Rumunije, Švicarske i Rumunije.

Poveli smo već u desetoj minuti susreta. Nemanja Anđušić je sjajno prošao po lijevoj strani i odigrao pas za Hadžiahmetovića koji je topovskim udarcem sa 20-tak metara sjajno pogodio mrežu Lihtenštajna.

Samo četiri minute kasnije bilo je 2:0 za izabranike Vinka Marinovića. U šesnaestercu gostiju srušen je Kuzmanović, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Amer Gojak i matirao Majera. Sve dileme oko pobjednika riješio je Almir Aganspahić.

Korner je izveo Amer Gojak, a fudbaler Mladosti iz Doboja kod Kaknja po treći put poslao Majera po loptu u mrežu. Četvrti pogodak za našu reprezentaciju postigao je Kuzmanović u 82. minuti susreta. Već u narednom napadu na 5:0 povisio je Beganović. Konačnih 6:0 postavio je Mićo Kuzmanović golom u 90. minuti sureta. 

U narednom susretu Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine odmjerit će snage s reprezentacijom Švicarske na gostujućem terenu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije