Veliko pojačanje: Na Grbavicu stigao Daniel Stojanović

Radiosarajevo.ba
Veliko pojačanje: Na Grbavicu stigao Daniel Stojanović
/ Foto: Anadolija
Dosadašnji fudbaler aktuelnog prvaka Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski, Danijel Stojanović, potpisao je jednoipogodišnji ugovor s FK Željezničar.

Stojanović, koji pokriva poziciju lijevog beka, stigao je iz Zrinjskog u čijem dresu je odigrao 107 utakmica, postigao sedam golova i upisao dodao 12 asistencija. On će se već danas priključiti Željinoj ekipi na pripremama u Međugorju.

"Dogovor s Željom postignut je u vrlo kratkom vremenu. Sportski direktor Aldin Čenan i ljudi u upravi su pokazali ozbiljnost i iskrenost što mi je jako važno gdje god da sam dosada igrao. Mislim da Željezničar može puno postići u nastavku prvenstva. Neću puno obećavati riječima, nego jedva čekam da izađem na teren", kazao je Stojanović.

"Pregovori su prošli korektno i brzo. Danijel je karakteran fudbaler i čovjek, pravi primjer pobjednika na terenu. Došao je u Želju da pojača konkurenciju na lijevoj strani. Naš cilj je da imamo 18 pojednako kvalitetnih igrača", rekao je Aldin Čenan, sportski direktor FK Željezničar.

Danijel Stojanović je rođen 18. augusta 1984. godine u Našicama. Prošao je omladinske selekcije Cibalije, a seniorsku karijeru je počeo u Hrvatskom Dragovoljcu.

Potom dolazi u BiH, u ekipu Posušja za koju je igrao do jula 2008. godine i prelaska u Zrinjski. Od 2010. je promijenio nekoliko klubova, a u svakom se zadržao po dvije sezone – portugalskom Nacionalu (2010-2012), Hajduku (2012-2014), Zrinjskom (2014-2016).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije