Upoznajte polarnu medvjedicu Niku koja prognozira rezultate Kupa Konfederacije

Radiosarajevo.ba
Upoznajte polarnu medvjedicu Niku koja prognozira rezultate Kupa Konfederacije
/ Foto: obs/Welcome2018
Ljubiteljima fudbala u sjećanju je ostala hobotnica Paul koji je nepogrešivo prognozirao rezultate Svjetskog prvenstva 2010. u Južnoj Africi.

Javnost je toliko bila zaluđena Paulom da su uoči finala između Španije i Nizozemske javni TV servisi ove dvije zemlje prekinuli regularni program da bi u direktnom prijenosu iz akvarija u njemačkom Oberhausenu saznali koju će posudu s hranom, označenu zastavom zemlje, hobotnica izabrati i promovirati pobjednika.

Ako je suditi po izvještajima iz Rusije, gdje se održava Kup Konfederacije u fudbalu, Paul je dobio nasljednika u prognoziranju. To je polarna medvjedica Nika koja se nalazi u Zoološkom vrtu u Moskvi gdje je stigla iz jednog sela udaljenog 100-tinjak kilometara.

Nika je siroče, ostala je bez roditelja, zbog čega je... razvila ljubav prema fudbalu i stekla tajanstvenu sposobnost predviđanja rezultata!

"Shvatili smo da Nika ima posebni talent da unaprijed osjeti da li dolaze ljudi da je posjete, donose li joj poklon, predviđa neke stvari... Omiljena igračka joj je fudbalska lopta s kojom pliva u bazenu, nekad je čak koristi umjesto jastuka dok spava", objasnio je Aleksandar Igorov koji se brine o  Niki.

Način na koji Nika prognozira pobjednika sličan je "vidovitom" Paulu. Ispred medvjedice se nađu dvije posude s hranom, označene zastavama zemalja koje igraju utakmicu Kupa Konfederacije. Koju posudu Nika izabere, taj se može nadati pobjedi.

Pobjednika utakmice Njemačka-Australija pogodila je bez greške...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije