U Italiji ništa novo: Pjanićev Juventus ponovo šampion

Radiosarajevo.ba
U Italiji ništa novo: Pjanićev Juventus ponovo šampion
Facebook / Ilustracija
Pretposljednje kolo Serie A je odigrano, a Juventus je ovjerio titulu protiv Crotonea i zakomplikovao im dodatno borbu za opstanak u društvu najboljih

Juventus je na svom stadionu dočekao ekipu Crotonea i slavio rezultatom 3:0. U zanimljivoj utakmici u kojoj su obje ekipe trebale pozitivan rezultat bila je uspješnija ekipa 'Stare dame' i slavili sa dva gola prednosti. Domaći igrači stigli su u vodstvo u 13. minuti susreta kada je nakon centaršuta Cuadrada Mandžukić ostao sam i pogodio za 1:0. Crotone je bio bolji protivnik u prvom poluvremenu, ali u 39. minuti Paulo Dybala je pogodio sjajno iz slobodnog udarca i donio svojoj ekipi prednost od 2:0. U drugom poluvremenu utakmice Juventus je imao terensku inicijativu, a u 83. minuti susreta Alex Sandro je postavio konačan rezultat na 3:0. Ovom pobjedom 'Stara dama' je ovjerila titulu prvaka Italije kolo prije kraja, a Crotone će u narednom kolu morati slaviti protiv Lazija ako želi da ostane u ligi.

Empoli je na svom terenu dočekao ekipu Atalante, a gosti su bili uspješniji i minimalnom pobjedom 'gurnuli' Empoli prema nižem rangu. Utakmica je rješena u prvom poluvremenu, tačnije u 13. minuti susreta kada je Gomez pogodio mrežu Empolija nakon asistencije Freulera. Do kraja susreta domaći igrači nisu uspjeli stići do izjednačujućeg gola, ali poraz Crotonea ih još uvijek ostavlja u ligi. Naš reprezentativac Rade Krunić odigrao je 51. minutu u porazu svoje ekipe.

Genoa je slavila protiv Torina u 37. kolu Serie A i tako obezbijedila opstanak u ligi. Konačan rezultat glasio je 2:1 za domaću ekipu. U 32. minuti susreta Genoa je stigla do vodstva, a Veloso je dobro uposlio Rigonija koji je pogodio za 1:0. U drugom poluvremenu domaći su postigli još jedan pogodak i tako osigurali opstanak u društvu najboljih. Simone je u 54. minuti pogodio mrežu Torina i donio svojoj ekipi zasluženo vodstvo od dva gola razlike. Do kraja susreta gosti su uspjeli stići do gola, a Adem Ljajić je u 89. minuti susreta pogodio za 2:1. Konačan rezultat glasio je 2:1 u korist Genoe. Genoa sada ima pet bodova više od zone ispadanja i opstanak više ne može doći pod znak pitanja.

Sassuolo i Cagliari odigrali su najefikasniji meč, a konačan rezultat glasio je 6:2 u korist domaće ekipe. Već u sedmoj minuti domaći su stigli u vodstvo, a fantastični Berardi uposlio je Magnanellija koji je pogodio za 1:0. Pet minuta kasnije već je bilo 2:0, a Berardi je pogodio mrežu Cagliarija. Politano je povisio rezultat na 3:0 samo minut nakon gola Berardija, a asistent kod trećeg gola bio je ponovo Berardi. Ekipa Cagliarija u 25. minuti stigla je do gola, a nakon asistencije Isle pogodio je Sau i smanjio prednost Sassuoloa na 3:1. Ipak, deset minuta kasnije Sassuolo je povisio vodstvo, a Sensi je postigao četvrti gol za svoju ekipu. U drugom poluvremenu viđena su još dva gola, a u 56. minuti Iemmello je sa bijele tačke postigao peti gol za Sassuolo. Do kraja susreta viđena su dva gola, a prvo je Ionita u 60. minuti susreta smanjio vodstvo Sassuola na 5:2. U posljednjim minutama susreta Matri je pogodio mrežu Cagliarija i postavio konačan rezultat na 6:2.

Milan je na San Siru dočekao ekipu Bologne i slavio rezultat 3:0 te se plasirao u kvalifikacije za Evropa ligu. Prvo poluvrijeme nije donijelo uzbuđenja na stadionu Milana, a u drugom poluvremenu sa dva brza gola domaći su riješili pitanje pobjednika u ovom susretu. U 69. minuti prvo je Deulofeu pogodio nakon asistencije Fernandeza, a samo četiri minute kasnije Honda je pogodio za 2:0. U posljednjoj minuti susreta Milan je stigao do još jednog gola, a Lapadula je pogodio mrežu Mirantea. Milan će naredne sezone igrati u kvalifikacijama za Evropa ligu iako su željeli na sve načine da izbjegnu to.

Udinese i Sampdoria podijelili su bodove u utakmici 37. kola Serie A koja je odigrana na stadionu Dacia Arena. Domaći igrači stigli su u vodstvo u petoj minuti susreta kada je Thereau pogodio nakon asistencije Zapate. To je ujedno bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Drugo poluvrijeme započelo je crvenim kartonom za domaće, a De Paul je dobio crveni karton u 47. minuti susreta zbog grubog prekršaja. Gostujući igrači stigli su do izjednačenja u 64. minuti, a siguran realizator sa bijele tačke bio je Muriel koji je odmah nakon gola dobio crveni karton zbog nesportskog ponašanja. Osim Muriela crveni karton dobio je i Danilo zbog naguravanja sa igračem Sampdorie. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao te nije bilo pobjednika u ovom susretu. Konačan rezultat glasio je 1:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije