U FK Sarajevo stigao fudbaler iz Gane, Joachim Adukor

Radiosarajevo.ba
U FK Sarajevo stigao fudbaler iz Gane, Joachim Adukor
Dvadesetčetverogodišnji fudbaler iz Gane, Joachim Adukor potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Fudbalskim klubom Sarajevo.

Ovaj igrač, koji se podjednako dobro snalazi u veznom redu, te na poziciji štopera stigao je krajem prošle sedmice u glavni grad Bosne i Hercegovine, te je obavio potrebne ljekarske preglede i potpisao ugovor s FK Sarajevo. 

"Veoma sam sretan zbog dolaska u FK Sarajevo. Ovo je veliki klub i smatram da je ovo jako dobar korak za mene. Radujem se budućnosti u ovom klubu", rekao je Adukor.

Adukor je imao priliku već da odradi jedan trening sa ostatkom ekipe Sarajeva.

"Utisci sa prvog treninga su jako dobri. Sarajevo ima jednu mladu i kvalitetnu ekipu sa mnogo talenata. Nadam se da ću napraviti svoj doprinos u uspješnim rezultatima kluba", dodao je novi fudbaler.

U svojoj dosadašnjoj karijeri ovaj igrač, koji je visok 186 cm, igrao je u Švedskoj, Francuskoj, Portugalu, a posljednji angažman je imao u OFI Kreta iz Grčke. Za U-23 reprezentaciju Gane Adukor je sakupio 2 nastupa, a zbog složenosti procedure registracije igrača sa afričkog kontinenta propustit će predstojeće dvije ligaške utakmice našeg kluba. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije