Bravo, mladi Zmajevi: Kadeti se plasirali na Europsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Bravo, mladi Zmajevi: Kadeti se plasirali na Europsko prvenstvo
Dvije mlade nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, iz konkurencije U-21 i U-17 danas su se, na različitim terenima, borili za prolazak na Europsko prvenstvo.

I dok je mlada U-21 reprezentacija BiH, pod vodstvom novog selektora Vinka Marinovića u Zenici protiv Lihtenštajna vrlo uspješno otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2019. godine, kadetska U-17 reprezentacija borila se za direktan plasman na EP.

Izabranici Sakiba Malkočevića u kadetskoj reprezentaciji BiH odigrali su poprilično neuspješno prvo poluvrijeme u Bijeljini, gdje ih je Engleska nadigrala u gotovo svim segmentima igre, što je i krunisano ranim vodstvom u 15. minuti, kada je precizan bio Gibson.

Takva igra Zmajića nastavljena je sve do kraja prvog dijela utakmice, te se sa rezultatom 0:1 otišlo i na odmor.

Drugo poluvrijeme selektor kadetske reprezentacije Sakib Malkočević otvorio je s nekoliko izmjena, pokušavši napraviti prevagu na terenu, kako bi stigao do uspjeha. No, ni to nije pomoglo njegovim izabranicima koji u prvih 25. minuta drugog dijela nisu uspjeli doći do svoje igre.

Engleski nogometaši su do kraja utakmice uspjeli održati svoju igru, čime su stigli i do nove pobjede u okviru kvalifikacija.

Ipak, sve to nije utjecalo na uspjeh mladih Zmajeva, koji su uprkos porazu stigli do prolaska na Europsko prvenstvo, drugi put u historiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije