Trofej Ismir Pintol za Leona Benku

Radiosarajevo.ba
Trofej Ismir Pintol za Leona Benku
Foto: Arhiv / Leon Benko bio je jedan od osvajača
Navijači Sarajeva tradicionalno svake godine biraju najborbenijeg igrača svoje ekipe i dodijele mu nagradu Ismir Pintol uoči otvorenja posljednje domaće utakmice Sarajeva.

Ove godine, dobitnik nagrade Ismir Pintol je hrvatski napadač Leon Benko, koji je ove godine za Sarajevo postigao 17 golova, a konstantno dobru formu je održavao i pored brojnih previranja unutar Bordo svlačionice, koja su uzrokovala značajan pad Sarajeva na tabeli u odnosu na prošlu godinu, kada je tim sa Koševa bio prvak BiH.

Benko je postepeno pao u drugi plan dok je šef stručnog štaba bio Miodrag Ješić, iako je u par navrata i kod Ješića postizao golove pošto bi ušao sa klupe. U sezoni u kojoj je Sarajevo 'rastjeralo' brojne igrače iz nefudbalskih razloga, Benko je održao jako visok nivo profesionalizma i bio je primjer, kako mlađim igračima, tako i svojim iskusnijim kolegama, kako se pravi sportista treba ponašati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije