Treneri španskih divova složni: Messi odlučuje i kod kuće kada večera

Radiosarajevo.ba
Treneri španskih divova složni: Messi odlučuje i kod kuće kada večera
EPA / Lionel Messi
Treneri dva španska velikana Real Madrida i Barcelone, Zinedine Zidan i Luis Enrique, složni su u zaključjku da je sinoćnji El Classico u potpunosti protekao u znaku Lionel Messija.

Argentinac je bio dvostruki strijelac na Santiago Bernabeu, a njegov drugi gol u 92. minutu direktno je odlučio ishod najvećeg derbija na svijetu. Messi je sinoć došao do cifre od 500 pogodaka u dresu Barcelone.

"Messi odlučuje i kod kuće kada večera. On je najbolji igrač svih vremena, a mnogo sam gledao fudbal i na video snimcima. On pravi razliku, veliko je zadovoljstvo za sve Katalonce što ga imaju uz sebe kao svoje čulo više", rekao je Enrique nakon utakmice.

Strateg kraljevskog kluba Zinedine Zidan izgubio je svoj prvi trenerski El Classico, a za to je lično bio odgovoran Lionel Messi.

Messi je napravio razliku za svoj tim. Danas je postigao dva gola, a mi nismo bili u stanju da ga kontrolišemo. Ne samo njega već sve opasne trenutke koje smo imali pred svojim golom. Ne možemo da budemo zadovoljni jer smo mnogo toga uradili tokom utakmice, imali smo mnogo šansi da riješimo meč u našu korist. Kada ne iskoristite svoje mogućnosti, onda vam se može desiti to što se nama dogodilo“, rekao je Zidan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije