Trener AIK-a: Imam dosta prijatelja iz BiH koji vole Željezničar

Radiosarajevo.ba
Trener AIK-a: Imam dosta prijatelja iz BiH koji vole Željezničar
Trener AIK-a iz Štokholma Rikard Norling je na današnjoj pres konferenciji pred utakmicu sa Željezničarom istakao da su Plavi kvalitetan tim.

"Znamo da ćemo igrati protiv dobrog tima. Imamo veliki respekt prema Željezničaru, historiji ovog kluba i sretni smo što smo ovdje. Znamo da će biti teška utakmica i ovdje i u revanšu", rekao je trener Norling i dodao: "Kapiten Nills-Eric Johansson je važan za nas, ali ovo je fudbal. Nekada igrači nisu na raspolaganju zbog mnogo razloga. On nije ovdje, vdijećemo sutra hoće li nam to biti hendikep.", prenosi Sport1.

Norling je upoznat sa atmosferom na Grbavici.

"Imam dosta prijatelja iz BiH koji podržavaju Želju. Slali su mi video priloge, veoma dobra atmosfera je ovdje. Kada je dobra atmosfera, ja dajem sve od sebe tako da to nije loša stvar", nastavio je trener AIK-a. 

Koji bi rezultat zadovoljio švedsku ekipu?

"Navijači AIK-a misle da ćemo mi pobijediti, a navijači Želje misle suprotno. Sve zavisi od toga šta se dešava na terenu. Ovo je prvo poluvrijeme i znamo važnost gola u gostima. Teško je reći šta očekujemo. Ovo je prva utakmica, moramo vidjeti o kakvom se protivniku radi. To je ljepota ovih utakmica", dodao je trener švedskog kluba.

Ko je najveća opasnost u dresu Željezničara?

"Nije samo jedan igrač opasan već više njih. Znam da je Ivan Lendrić potpisao za Lens i to daje prostora za nove igrače. Vidjećemo ko će to biti. Nadamo se da ćemo držati sve pod kontrolom", završio je Norling. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije